Terug naar overzicht

De Waterkant

Leiden

Kenmerken

Projectstatus
Type Koop
Prijs vanaf € 329.500,–
Oppervlakte vanaf 61m²
Oppervlakte tot 111m²
Gebouw type Nieuwbouw
Soort woning Appartementen
106501623.jpg
107187517.jpg
106501623.jpg
107187517.jpg

11 Appartementen - Het vaarwater als jouw achtertuin - Wonen op een plek met karakter

Waterkant: het kleine zusje van de watertoren. Afgelegen genoeg om te genieten aan de rand van het water, dichtbij genoeg om de levendigheid van het centrum te proeven. Op een plek waar de Oude en Nieuwe Rijn samenstromen. Een plek waar kleinschalig wonen en het weidse uitzicht over water het gevoel van vrijheid geeft. Waar je optimaal leeft. Waar groen, water en wonen harmonieus samengaan. Een plek waar je nooit meer weg wil.

Elke woning zijn eigen verhaal
Waterkant biedt 3 tuinappartementen, 6 waterzichtappartementen en 2 topappartementen, verdeeld over vier woonlagen. De appartementen hebben een tuin, balkon of dakterras. Elke woning heeft zijn eigen mogelijkheden en zijn eigen verhaal. Wel is er een gemeenschappelijke deler: de grote, stoere raampartijen en het unieke uitzicht. Laat je inspireren door de elf woningtypes die Waterkant te bieden heeft.

- 3 tuinappartementen;
- 6 waterzichtappartementen;
- 2 topappartementen;
- Oppervlakten van circa 60 m² tot 111 m²;
- 2 tot 4 slaapkamers;
- Balkon, dakterras of tuin;
- Inclusief luxe sanitair;
- Mogelijkheid tot eigen indeling;
- Parkeren op privé (afgesloten) terrein;
- Energielabel A++ en A+++;
- Gebouwd volgens de nieuwste energieregels;
- Vloerverwarming – en koeling;
- Bergruimte in en buiten de woning, bij een groot deel van de woningen.

Stoer en karakteristiek
Waterkant wordt een gebouw dat past bij de stoere, industriële paden die langs de unieke waterwegen van Leiden lopen. Dankzij de strakke vormgeving, sluit het gebouw aan bij de lange lijn van het kanaal. Elf woningen, nagenoeg allemaal anders. En die toch samen een eenheid vormen. De sterke dakrand en het kenmerkende genuanceerde metselwerk zorgen voor samenhang met de watertoren aan de overkant. Het pand zal met trots haar initialen op de gevel dragen. Deze typische manier van aanduiden, verwijst naar de oude pakhuizen die Leiden rijk was.

Comfortabel en compleet
Waterkant vormt een intieme woonomgeving. Het aanbod is verdeeld over slechts vier woonlagen. De bovenste verdieping heeft twee topappartementen. De andere verdiepingen hebben drie woningen, waarvan de begane grond voorzien is van een heerlijke tuin. Een verscheidenheid van woningen. Met appartementen van 60 m² tot 111 m², valt heel wat te kiezen. Selecteer jouw eigen plekje aan de waterkant. Comfort staat centraal in Waterkant, de woningen zijn hoogwaardig afgewerkt en voorzien van luxe sanitair. Ook parkeer je zowel auto als fiets op eigen terrein, afgeschermd met een (op afstand te openen) hek. Met maar drie woonlagen kun je elk appartement makkelijk bereiken per trap. Toch te zware boodschappen in de tas? Een lift staat tot je beschikking.

Ontwerp je eigen appartement
Waterkant; het is mogelijk om hier te wonen vanaf eind zomer 2022. Ben je vroeg met inschrijven? Dan kun je gebruik maken van ‘Maatwerk in confectie’ waar je als het ware een maatkostuum maakt van jouw nieuwe huis. De structuur is namelijk zo opgebouwd dat je de binnenwanden gemakkelijk kunt verplaatsen. Wil je een andere indeling? Dan kun je de woning naar eigen hand zetten. Grootse plannen en van twee appartementen, één maken? Ook dat kan.

Waterkant: slim en zuinig
Wonen met een BENG-label: in Waterkant is het aangenaam wonen. Dankzij de vloerverwarming is het binnen altijd een lekkere temperatuur. En door het ontbreken van radiatoren heb je alle vrijheid om een appartement in te richten zoals jij dat wilt. Dat is nog niet alles; want op zonnige warme dagen gebruik je hetzelfde systeem ook nog als vloerkoeling.

Een future proof gebouw
Duurzame ontwikkeling en duurzaam bouwen. Het zijn twee aspecten die prioriteit hebben bij de ontwikkeling van Waterkant. Wist je dat het gebouw CO?-neutraal wordt? Dat wordt onder meer bereikt door een lucht/water warmtepomp te gebruiken. Dat betekent dat de appartementen geen aardgasaansluiting hebben. Met andere woorden: gasloos dus! Daarnaast installeren we zonnepanelen op de daken. Elk appartement beschikt over twee eigen panelen die zelf stroom opwekken.

Dichtbij alles, alles dichtbij
Nét wel, of net niet in de binnenstad van Leiden: het is maar hoe je het bekijkt. In alle rust aan het water, maar toch de bedrijvigheid van het centrum. Wanneer het waait, windstil is of juist als de zon het oppervlakte kust; aan het water is er altijd wat te zien. Van watersporters, stoere binnenvaartschepen tot ongerepte natuur; elke dag ben je ooggetuige van een andere beleving.

Waterkant ligt recht tegenover de – voor vele – herkenbare watertoren van Leiden. Loop het gezellige stadshart van Leiden in en pak een terrasje voor een fijne middag met elkaar. Of laat de bus je brengen naar een van de vele bestemmingen rondom de stad. Ver hoef je er niet voor te lopen, de bus stopt immers bijna voor je voordeur. Waterkant heeft alles dichtbij; zelfs de boodschappen haal je gemakkelijk om de hoek. Alles wat je nodig hebt, gewoon in jouw omgeving.

De Bollenstreek, het duingebied van Katwijk of Noordwijk en de polder met de Kagerplassen. Vanaf Waterkant fiets je zo de natuur in. Een middagje trappen of stappen, en je ziet de mooiste achtertuinen van Leiden.

Je eigen plekje
De voortuin van Waterkant heeft een weelderig en stoer aangelegde, groene buitenruimte. Het project wordt aan de zijde van het Utrechts jaagpad afgeschermd door een lint aan Leilinden. Dit geeft een beschermd en intiem karakter. Het samenspel van het weelderige groen, de boompartijen, het water en de tuinen vormen een natuurlijk decor. Een afgesloten en intiem gebied waar privacy en veiligheid is gewaarborgd. Je parkeert op eigen terrein, elke woning heeft een eigen plek. De parkeerplekken liggen achter een (op afstand bedienbaar) hek grenzend aan het Utrechtse Jaagpad. Dit is pas echt fijn thuiskomen.

Terras, tuin of dakterras
Met de grote raampartijen en de overhangende balkons haal je het uitzicht letterlijk naar binnen. Met als overtreffende trap de topappartementen. Droom weg bij de zon die langzaam in de verte wegzakt.

Wie liever met beide benen op de grond staat, kiest voor een woning met tuin. Deze appartementen grenzen aan de waterkant en worden afgeschermd met een diepgroene haagbeuk. Deuren wijd open, tafel gezellig gedekt en de wijn al koud. Waterkant biedt ruimte genoeg om te barbecueën, tijd genoeg om te genieten van die mooie momenten!Wij houden u graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen van dit project. Hiervoor kunt u zich binnenkort via de website inschrijven voor de nieuwsbrief om regelmatig meer informatie te ontvangen.

Ondanks dat TW3 Makelaardij deze aanmelding met grote zorgvuldigheid heeft samengesteld, kunnen geen rechten worden ontleend aan teksten, berekeningen, aanbiedingen evenals aan afgebeelde illustraties en artists-impressions, deze zijn uitsluitend bedoeld als voorbeeld en daardoor niet bindend voor het eindresultaat. Alle informatie, ook prijzen en voorwaarden, kunnen aan verandering onderhevig zijn.